2 race i Belgien

Tävlingarna har inte...

 

Säffle den 29 september 2008                                                              

 

 

Tävlingarna har inte riktigt blivit de som var planerade nu på slutet och mestadels beror det på foten. Som för övrigt funkar ok nu, men med några dagars vila och en liten 10-dgrs kur med antibiotika, så var de annat folk som visat bättre form än min förmodade form.

Första racet för mig blev ett Pro-Kermesse i tisdags. Jag var med på endel i början, men det var lite väl mycket chock öppning, så fick ta det lite lugnare sedan, när vi fått med folk i utbrytningarna. Kändes kasst till en början alltså, men när det såg ut att bli en spurt och vi gjorde ett litet tåg på 5 man med Moe som avslutare, så kändes hur bra som helst. Och jag kunde ta riktigt mycket vind och hålla tåget på rätt spår ända tills det var en km kvar. Det slutade med en andra plats för honom, slagen på fotofinish! Så ok.

Dagen efter var jag egentligen reserv, men då många var lite halvkrassliga och någon hek krasslig fick jag hoppa in. Racet blev kört snabb, första två timmarna hade vi kört 100km på. Många attacker och jag trodde jag hamnat i den rätta många gånger… Till slut gick den ”rätta” vi hade Martin med där. De såg dock länge ut som att de jagande lagen hade kontroll på det och höll det på 1 minut hela tiden. Men sedan gav plösligt det ena efter det andra laget upp och det blev till slutet en stor ”gruppetto” av klungan sista 10km. Skumt race, men Martin vann, så vi var glada allihopa efteråt! Även är kändes grymt bra på slutet och jag funderar på att man varit alldeles för mycket nerkörd innan och att vilan bara gjorde att jag blev bättre. Det är en svår balansgång det där. 

Träningsmotivationen, att ligga och nöta sadel mil efter mil denna vecka, har inte varit på topp. Så istället har jag kört en hel del träning med crossen på grusvägar och stigar inför mitt sista race, för denna säsong, nu på fredag ner i Tyskland. Efter det blir det en lite längre vila och semester ifrån cykeln.

 

 

Kram  

 « Visa alla nyheter
Publicerad 2008-09-29, 23:20
Uppdaterad 2008-09-29, 23:20

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.