Danmark Runt

Hemma efter en vecka i...

 

Sverige den 7 augusti 2008
 
 
Hemma efter en vecka i Danmark där jag bla kört Danmark-Runt. Ett av lagets stora mål för säsongen! Vi lyckades med några topp-10 och en topp-5 placering. Kristoffer vann också bergströjan och vi fanns representerade i nästa alla utbrytningar. Så en godkänd insats av laget. 
För egen del lyckades det inte så bra, utan fick mest hämta flaskor och fungera som vindskydd. Men det hade sin förklaring, då jag efter racet i Frankrike känt av något skumt i högra benet. Checkade cykeln och klossarna på skorna, både en, två och tre gånger, men det var ok varje gång och kikade, trots att det kändes fel.. Massörerna började med att kika igenom ryggen, som jag trodde det berodde på, när materialet var ok. Det fanns inget större fel på den. Fortsatte att under de två första etapperna känna att jag inte hade allt för mycket kraft i högerbenet och började krampa tidigt in på etapperna, av att jag använde ovana muskler och kompenserade det onda. Skum känsla… På kvällen på den andra dagen insåg de att det var bäckenbenet som satt snett. Knäck knäck och jag var som ny igen, nästan iaf, då träningsverken från användandet av de ”nyupptäckta” musklerna satt i ett tag. Det kändes iaf bättre och bättre för varje etapp som gick sedan. Och jag kom igenom loppet med fina ben, så formen borde vara ok nu inför Uci-loppet, Fyen-rundt som vi kör på söndag.
 
 
/Steve


« Visa alla nyheter
Publicerad 2008-08-07, 20:26
Uppdaterad 2008-08-07, 20:26

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.