En helg i Danmark

Har i helgen...

Någonstans i södra Sverige den 4 maj 2009

Har i helgen avverkat två race i Danmark.

Lördagen var det GP Herning som stod på schemat, ett race jag sett fram emot. Det inhåller nämligen 16 grusvägspartier som gallrar bort de veka cyklisterna plus de med lite för mycket otur. Jag ingick tyvärr i den sistnämnda kategorin och med 2 punkteringar inom 300m på det mest avgörande stället, halvvägs in i loppet. När jag väl fått mitt andra nya hjul, så hade jag dryga 5minuter upp till huvudfältet när jag började jaga. Jag körde ca en timme solo, men lyckades som bäst med att se bilkaravanen ca 30 sek före mig då de gasade på i täten och försvann. Vilket var surt då jag hade diamanter i benen. Jag tog mig runt racet i ren förbannelse och slutade på en 28:de plats.

För er som vill se hur cool tävlingen är kan ni få en glimt på http://www.tvmidtvest.dk/node/4406
 
Söndagen var det ett A-löp i Randers som skulle avverkas. 160km var distansen och benen var inte helt på topp första timmen, efter lördagens äventyr. Upptäckte också när jag kollade SRM-filen efteråt, att det gick rätt fort också, med en ”normelized”-effekt på nästa 400w… Inte så konstigt att danskarna producerar fler bra cyklister förhållande till Sverige, där tävlingarna oftast består av defensiv körning av det dominerande laget och alla andra (nästan alla) tittar på.
Farten sjönk dock senare då en grupp som de flesta var nöjda med kom iväg. Vi som satt kvar i klungan då, trodde det nästan var avgjort och tog det lugnt ett tag. Men sedan började attackerna avlösa varandra igen, trots att alla lag var relativt nöjda med läget. Jag och Fredrik kom iväg i en liten grupp och kunde ta oss upp till första gruppen. Därifrån lyckades vi sedan få iväg Fredrik och Rasmus (som suttit där sedan innan) i en grupp på sju, som kom att göra upp om segern. Det slutade med att Fredrik vann före Rasmus. Jag tog hand om 8:de platsen i gruppen bakom.
Nu blir det hem och ta det lite lugnt innan det är dags att ladda för Skandisloppet, vilket jag räknar med att köra bra i!
 
 

 


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2009-05-04, 09:06
Uppdaterad 2009-05-04, 09:06

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.