Joker-Merida...?

Nej, det är...

Nej, det är de nog inte, då hade de förmodligen inte behövt göra som de gjorde idag. Då de både tryckte upp mig i ett vägräcke, samt höll mig tillbaka i höften/tröjan på den sista bergsspurten i Tour of Norway.

För Er som inte hängt med har jag i veckan kört Tour of Norway och tog igår på den fjärde etappen över bergströjan av Stian Remme i Joker-Merida, med fyra poängs marginal. På dagens etapp skulle det köras om totalt åtta poäng på två bergspris, fyra till ettan, två till tvåan och ett till trean. Detta gjorde att tröjan inte satt säker på mig. I början av etappen gick det iväg en grupp på åtta-tio cyklister tidigt i loppet, där vi var representerade med två man. Ingen av de åtta var något större hot för mig och tröja, så jag satt rätt nöjt kvar i klungan. Utbrytarna höll över första bergspriset, men blev ikappkörda innan det andra skulle avgöras. Läget var då att Stian inte fick vinna, om jag inte tog något poäng alls. Jag satt milen innan och hade full koll, med ca 300 meter till spurten har jag Stians hjul, men då kommer det upp två Joker-cyklister på sidan av mig. Den ena lyckas trycka sig in framför mig. Då vägen svängde var det enda valet jag hade att bromsa och släppa in honom, då jag inte hade någon större lust att krascha, utan jag visste att jag kunde ta honom ändå. Samtidigt får Stian besked om att jag blivit instängd och drar igång. 50 meter efter öppnas det upp igen och jag kan öppna min jakt på honom, samtidigt jag drar igång bromsas min fart ner av en hand/armbåge, som håller i min höft, av den andra Joker-cyklisten, som kom upp. Jag sliter mig loss, men når bara upp till en fjärde-femte plats och Stian tar spurten vilket gjorde att han övertog bergströjan, på ett av de fulaste sätt som går! … var kommissarien fanns visste de inte själva, sa de efter loppet och filmen gick det inte att se något på efteråt heller, säger de.  

Vi visste att Joker-folket var desperata innan starten av etappen, då de inte hade fått ett enda resultat med sig, på deras egen hemmatävling under veckan. Men om de de var så desperata och dåliga kunde de lika gärna fyllt kroppen med otillåtna medel, då hade det i alla fall sett mer ”fair” ut.         


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2011-06-05, 20:57
Uppdaterad 2011-06-05, 20:57

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.