Kört några race!

Dags att...

Karlstad den 26 april 2009

Dags att uppdatera! Som många andra, så uppdaterar man gärna mer när det går bra, vilket det gjort nu. Men jag har också annat att skylla på, men de ursäkterna spar jag till nästa gång det har gått lång tid mellan uppdateringarna.
Körde förra veckan Loir et Cher, etapplopp i Frankrike. Det började bra och med en 4:de plats för mig på prologen och en första plats till en av våra världsmästare på bana, Casper Jörgensen. Andra Etappen vann vi också med Jonas Aaen efter ett grymt jobb av hela laget. Och behöll även totalledningen. Dagen efter fick vi dock lite fel tider och fel bedömningingar om tider fram till utbrytarna och det visade sig till slut omöjligt att köra in dem. Där tappade vi övertaget och förmodligen hela loppet totalt. Dagen efter det lyckades vi spräcka fältet, men tyvärr punkterar jag samtidigt och det hela får avbrytas. Jag fick ställa in mig på den nästsista etappen och köra upp mig där i sammandraget. Lyckades skapa en 6-manna grupp på slutet, som kom att göra upp om segern. Tyvärr kraschar en cyklist före mig med 1km kvar till mål och jag får bromsa ner cykeln till 0 för att inte dras med och sedan ödsla spurten på att komma ikapp gruppen igen.

Sista etappen gasar ryssarna som leder totalt, ifrån start till mål och deras taktik lyckas på den knixiga criteriumbanan. Jag får order att hjälpa Jonas i spurten, men han lyckas bara bli 4:a. Jag kommer in runt 30:de plats, men luckor har uppstår i målbacken och jag kan lägga på 6sekunder på min tid och därmed sluta på en total 7:de plats istället för en 5:de! Så om inte ”om” och ”men” hade funnits hade vi vunnit detta lopp lätt. Men nu är det cykel och då uppstår ofta ”om” och ”men” och det är nästan det som är hela charmen med cykelsporten också tycker jag.
Så till denna helg, som tillbringades i Falun och dess omnejd.
På fredagen startades ”Falun 3-dagars” upp med ett lagtempo, där vi i Capinordic (mig, Fredrik och Lucas) körde in på första plats.

Dag två var det 80km ”Kermesse”, Fredrik hade bestämt sig för att köra lite tempo idag med och var i utbrytning större delen av dagen, tillslut var det ingen som ville köra tillsammans med honom längre och han kunde gå (cykla) solo i mål. Lucas gjorde en stöt med 3km kvar och hade en spurtduell mot Österling från Cykelcity. Tyvärr drog han kortaste strået och slutade 3:a. Jag satt kvar i klungan och tog sedan hand om 4:de platsen.
Sista dagen var också ”kermesse” på ca 85km, med lite mer vind och lite mer backar. Fredrik körde en del tempo idag med, men idag var det fler som var med och hjälpte till. Och det var lite olika kombinationer i täten. Lucas verkade på slutet bestämt sig för att gå solo i mål, så han blev nog lite besviken när jag och Fredrik kom upp till honom sista 8km och sa att vi också ville försöka vinna. Vi spurtade om och jag gick segrande ur den striden före Fredrik som hade lite mer rutin på att ”fälla” cykeln över linjen än Lucas. Blev alltså en trippel för Capinordic! Fredrik vann totalt, jag tvåa och Lucas trea. För att se de resultatlistor och bevis på att det var fler än oss som ställde upp kan ni klicka här.  
Helgens tävlingar var bland de roligare jag kört i Sverige, då ”lagkörning” är förbjudet på ”kermesse”. Även om det myglades lite ibland var det ändå offensiv åkning hela vägen, från start till mål. Så arrangörerna ska ha en stor eloge och stort tack för den gångna helgen! 

Bilden har jag snott från Oscar Ekstam och tilläggas ska att större delen av publiken stod bakom fotografen.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2009-04-26, 22:50
Uppdaterad 2009-04-26, 22:50

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.