Kul att cykla?!

Årets galnaste pass...

 

Karlstad den 30 november 2008
 
 
Årets galnaste pass inträffade igår, när jag var på väg ut för att köra lite distans.
Jag skulle möta upp Andreas Papp klockan tio, inte allt för långt där ifrån jag bor. Jag upptäckte dock när jag kommer ut till min ”vintercykeln” att den mådde sämre än vanligt och saknar luft i bakhjulet. Suck! Försöker ringa Papp och meddela min försening, men inget svar. Byter slang och rullar till mötesplatsen i hopp om att Papp väntar och i tron av att resten av dagen kommer att flyta på smärtfritt och att de gråaste molnen som snurrar runt mig ska fortsätta att snurra runt mig resten av dagen.
Papp var inte där, han kanske har åkt till det andra stället vi brukar ses på, så åker dit. Ingen där heller, ringer igen och då svarar Papp´s flickvän = han har inte med mobilen ut.
Så ställer in mig på att köra själv, men har svårt för det utan musik, så åker tillbaka hem och hämtar lite musik att ha i örat.
Äntligen blir det träning av, tänkte jag! Precis när jag ska lämna civilisationen, de sista grusade cykelbanorna bakom mig och när vilda Värmland ligger framför mig med lördags firande Volvovildar som kan dyka upp bakom vilken krök som helst. Då känner jag att jag har punka igen! Inser att det inte är den bästa ”kombon” att köra ett gammalt nerslitet crossdäck på de vassa stenar som ligger på cykelbanorna. Så ringer en annan Andreas som hade ett hjul med dubbdäck på, liggandes hemma hos honom. Jag vänder och cyklar nästan ända hem igen, då han bor bara ett långt stenkast ifrån mig.
Får på hjulet och snackar lite. Innan jag hunnit säga klart meningen ”Skönt att det inte börjat regna i alla fall”, så börjar det. Tur att man var halvförbannad på allt strul, annars hade turen hem till soffan inte varit allt för långt borta.
Med nytt bakhjul och regn i ansiktet åker jag ut mot andra hållet denna gång. Jag kommer dock inte så långt innan en linjebuss ska köra om mig på en gata som är ungefär 200m lång. Gick bra till att börja med, men inser snabbt att jag kommer få en rejäl axeltackling av bakändan av bussen om jag inte gör något. På min högra sida var det en hög trottoarkant, så enda alternativet var att tvärnita. Klarade mig precis och cyklar sedan ikapp bussen, som svänger vänster i slutet av gatan. ”Knackar” på hos chauffören och undrar vad hon håller på med!? Får inget vettigt svar utan bara massa svordomar om att cyklister ska hålla sig på cykelbanan mm. Frågar till slut efter hennes namn, vilket hon vägrar att ge ut. Så går framför bussen för att ta registreringsnumret, då börjar hon köra på mig! Fick slänga mig åt sidan och får höra några sista fina ord komma från hennes mun innan bussen försvinner.
Jag fick numret i alla fall och räknar med en rejäl ursäkt ifrån henne och Karlstadsbuss! Får se hur det går med det…
Resten av passet körde jag på ren adrenalin, hade varit race den dagen hade jag vunnit med en fot i flaskstället!
 
 
 
Jag älskar att cykla!  
 


« Visa alla nyheter
Publicerad 2008-12-01, 00:07
Uppdaterad 2008-12-01, 00:07

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.