Motala AIF CK

Då var det dags att offentliggöra...

Då var det dags att offentliggöra vilket team jag tillhör nästa år. Det blir ett grymt gäng med många i laget som jag levt, tränat, samt bott tät på även tidigare och det har visat sig vara personer som jag kommer bra överns med. Dock har jag aldrig haft äran att köra i samma lag som dem, utantaget Micke, vilket gör att jag ser framemot nästa säsong, min första "svenska"-säsong sen 2005.     

 

 

Pressrealese Motala AIF CK 2013-12-05 

Motala AIF Cykel kan nu, efter en tids förhandlingar med cyklister och sponsorer, presentera det lag som under säsongen 2014 kommer synas på tävlingsbanorna i den gul-svarta dressen. Glädjande nog har sex stycken cyklister från årets trupp valt att stanna kvar i laget till säsongen 2014.

Motala har dessutom till säsongen 2014 lyckats värva tre stycken nya cyklister, och inte vilka cyklister som helst utan Christofer Stevenson, Michael Stevenson och Magnus Darvell. Samtliga med en enorm kapacitet. Att dessa tre starka cyklisterna väljer att förstärka Motala gör att laget kommer bli mycket intressant.

Christofer och Michael, som i år tävlat för det danska continentallaget Concordia-Riwal, har efter många år och många fina framgångar i Europa valt att komma hem till Sverige för att studera. Båda bröderna är tidigare Svenska Mästare i linjelopp, Michael 2010 och Christofer 2012, och har samlat på sig mängder med fina meriter genom åren. Detta kommer tillföra laget en stor mängd rutin och åkstyrka. Vi är oerhört stolta över att de hemvändande bröderna Stevenson valt att fortsätta sin satsning i Motala AIF CK.

Även den flerfaldiga SM vinnaren i mountainbike och cyclocross Magnus Darvell kommer med sina kvalitéer vara ett mycket viktigt tillskott för laget. Magnus har glädjande valt att på landsvägssidan köra för oss i Motala. Magnus, som vunnit bla Solleröloppet på landsväg, är alltid med i toppen oavsett cykel och vi är glada att han valt Motala som klubb för sin landsvägsatsning.

Johan Landström är en av cyklisterna som valt att stanna kvar inför 2014. Johan, som under det gångna året stått på pallen ett antal gånger, burit ledartröjor samt representerat svenska landslaget, kommer med sin enorma åkstyrka och lederegenskaper fortsatt vara mycket viktig för laget. Johan är den typen av cyklist som klara av att vinna på egen hand men som dessutom är lika bra på att hjälpa sina lagkamrater. 

Jesper Dahlström stannar också kvar i laget inför 2014. Jesper fick stora delar av säsongen 2013 spoilerade på grund av sjukdom. Trots detta vann Jesper två tävlingar och åkte i ledartröja i både Swe-cup och Tour of Jämtland under året. En frisk Jesper är en stor tillgång för laget i framförallt avslutningarna, bli heller inte förvånade om han tar sin tredje seger i Cykelvasan.

Lagets yngste åkare, som 2013 gjorde sin första säsong som senior, Dennis Wahlqvist väljer också att stanna i Motala AIF CK. Dennis kommer fortsatt att kombinera tävlande på både mountainbike och landsväg. Som utvecklingskurvan sett ut till dags dato så kommer han vara ett starkt tillskott i landsvägslaget nästa år. Han visade sin talang redan i år med bla pallplacering på en etapp i U6 och topp 10 placering på cykelvasan.

De tre masarna Fredrik Frykberg, Jesper Larsson och Marcus Johansson som synts i Motalas färger ett antal år nu väljer att fortsätta sina satsningar i klubben, vilket är väldigt positivt för laget. Dessa tre herrar kommer fortsatt att spela en väldigt viktig roll i teamets fortsatta framgångar.

Vi är mycket glada att kunna presentera denna satsning inför 2014, den hade inte varit möjlig att genomföra utan alla våra sponsorer. Framförallt måste Vartex och Trimtex nämnas. Vartex som kommer förse laget med konkurrenskraftigt material i form av cyklar från Lapierre och hjul från American Classic. Trimtex fortsätter att stötta laget med kläder av högsta kvalitet. 

Uffe Swärd, affärsområdesansvarig för Cykel och cykeltillbehör på Vartex, är mycket nöjd med det nya avtalet.
- Det passar oss väldigt bra att gå in som sponsor i Motala AIF:s elitsatsning. Med det starka lag som nu presenterats talar allt för att det blir en mycket spännande säsong 2014 och vi ser fram mot ett roligt och framgångsrikt samarbete med klubben. 

Ansvariga för laget blir Jocke Bernström och Lars Wahlqvist.

Jocke säger såhär om det nya laget:
”På pappret ser ju laget onekligen mycket starkt ut, mängder med rutin och åkstyrka. Det kan bli ett väldigt roligt år då jag tycker vi har cyklister av alla slag och därmed kan vara med och tävla oavsett hur banan ser ut”.


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2013-12-05, 21:18
Uppdaterad 2013-12-05, 21:18

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.