Nya mål

Tävlingsdagarna som är kvar...

Tävlingsdagarna som är kvar på den internationella cykelkalendern är lätträknade och säsongen börjar lida mot sitt slut för alla. För egen del slutade den för en dryg månad sedan, då jag slet med att ens ta mig halvvägs igenom loppen. En känsla som jag aldrig tidigare upplevt, inte ens när jag varit som sämst!

 

Vad detta berodde på är oklart, förmodligen rörde det sig om överträning, ett tillstånd som kan uppnås på många vis. I mitt fall var det förmodligen pressen att prestera (både ifrån mig själv/samt teamet), som lett mig hit.

 

Jag hade en grym form inför och under SM, jag blev sedan frustrerad över hur det utspelade sig och drog igång ett nytt ”formbyggande”, inför ”Danmark runt”. Det doftade ”juniormisstag”, redan här, men jag chansade. Det höll inte. Jag tog mig igenom ”Danmark runt”, men utan resultat. Det var också det sista loppet jag tog mig igenom. Resterande lopp orkade jag helt enkelt inte gå runt på ens! Vilket i sin tur spädde på de funderingarna kring vad man ska göra i framtiden (läs kommande år), det i sin tur skapade en ond cirkel, då man aldrig riktigt kunde slappna av.

 

Jag hade en osäker ”back-up”-plan, sedan i våras, då jag sökte till ”Sport Management” på Högskolan och sade till mig själv; att antingen ska jag ta steget upp i ett större team nästa år eller så slutar jag med min internationella-satsning och studerar istället (om jag kommer in). Och där är vi nu, utsikterna att få ett kontrakt högre än på Continental-nivå, ser små ut och att fortsätta på den nivån känns inte som en utmaning längre, inte i dagsläget i alla fall. Samtidigt har jag börjat studera och vill ge det ett ärligt försök. Vilket gjort att jag fattat beslutet att pausa min satsning på landsvägscykling internationellt.

 

Därmed inte sagt att jag kommer att sluta leta och ta mig an nya utfodringar och mål inom cykelsporten. 


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2013-10-14, 21:10
Uppdaterad 2013-10-14, 21:10

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.