Säsongssamansfattning 2008

Efter att jag har...

 

Karlstad den 24 november 2008
 
 
Säsongssammanfattning 2008
 
Efter att jag har varit på ”Julefrukost” i Köpenhamn med hela laget förra helgen och den gångna helgen spenderades i ”bibelbältets” huvudstad, Jönköping. Där det var cykelmässa och cykelgala, som stod på schemat. Så tycker jag att de två senaste helgerna får sätta en stor punkt för denna säsong och att det är dags för en liten sammanfattning med min syn på säsongen.
 
Det har varit en av de roligaste och bästa säsongerna i min karriär (kanske hänger ihop?!). Även om det har känts som jag bara har kört på halvfart sedan ”Danmark runt”, pga av höften och sedan foten. Har jag har ändå känt att jag har gjort stor nytta för laget och därmed känt mig delaktig i alla fina resultat som vi lyckats hinna samla på oss under hela året.
Vi hamnade, som lag, på en hedrande 25de plats i ”European Tour” (poängsammanställning över alla kategori .1, .2 och .HC tävlingar), bästa Skandinaviska lag!
I den individuella poängställningen hamnade jag på en 239de plats (cirka 1400 rankade) med de 74 poängen, som jag körde in under våren, fjärde svensk på listan.
Jag har hunnit med 70 starter och jag har bara stigit av 4 race. Två stycken pga sjukdom och två pga GP-lopp… De kommer nog aldrig bli en favorit.
8 etapplopp har det blivit och det är nog nytt rekord för mig.
Jag har vunnit 1 UCI-race och har 12 stycken ”topp-10” platser.
 
Jag får säga att det var en godkänd säsong, även om jag hade väntat mig lite mer, speciellt efter den starten på säsongen. Men jag känner att jag har hamnat i rätt lag och får jag en lika fin vinter som inför denna säsong, så ser jag mig själv klättra ett par steg till inför nästa år och då är det bara oplanerad otur som kan stoppa mig ifrån flera segrar!  
 
 
Länk: Europa Touren


« Visa alla nyheter
Publicerad 2008-11-24, 18:27
Uppdaterad 2008-11-24, 18:27

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.