Stevenson till Borås CA

Efter en lång höst...

Borås 2009-03-08

Stevenson till Borås CA

Efter en lång höst/vinter i ovisshet och sökande efter ett internationellt team med ett bra tävlingsprogramprogram, utan att lyckas, så har jag nu valt att köra säsongen 2010 på ”hemmaplan” i Borås CA.
Jag har länge tyckt att klubben är en av de klubbar i Sverige som har en bra organisation och inbjudande tävlingstaktik. De har också en ambitiös, målinriktad ledarstab och verkar samtidigt ha riktigt skoj på resan mot toppresultaten. Jag känner många i laget sedan tidigare och av de anledningarna föll det sig naturligt att tävla för Borås CA denna säsong. Jag har dock inte gett upp mitt sökande efter ett större lag detta år, även om det är svårt att hitta en plats under säsongen, så tänker jag fortsätta att leta.

Jag är mer än nöjd med att lyckats knyta upp Stevenson till teamet för säsongen 2010. Christofer är cyklisten som gör skillnad i laget, säger sportchef Fredrik Lindström.

Målet under säsongen är alltså att hitta ett internationellt team för 2011 och då finns det bara en tävling i Sverige som är av intresse att vinna, SM. Sedan hoppas jag också att få köra några av de internationella lopp som landslaget kommer att delta i och göra bra ifrån mig där.
Självklart finns det många andra viktiga tävlingar för mig och laget också, då de lyckats skrapa ihop ett av de bättre tävlingsprogrammen på många år här i Sverige och utvecklat cup-tävlingarna. Vi får se hur det går, men jag blir förvånad om vi inte är med i striden, som det lag i Sverige med flest segrar när säsongen summeras. Då vi har ett riktigt starkt och erfaret lag på pappret.
 
Kan inte annat göra än att hålla med Stevenson, sammansättningen av laget 2010 är det starkaste Borås så här långt har pressenterat.
Just som Christofer var inne på innan så lägger vi stor vikt på sammanhållningen i laget, utan den är det inte lika självklart att nå framgångar på denna nivå av cykelsporten.
Att sedan Stevenson siktar på att på nytt åka ut i Europa och tävla, ser vi som högst naturligt. Teamets mål är att minst få ”i väg” en cyklist per år, ut i Europa.
Efter ett par veckor på Mallorca, drar vi igång tävlingssäsongen i slutet av mars i Belgien, det ser jag med stor förhoppning fram i mot, avslutar sportchef Fredrik Lindström.

Relaterade länkar:
www.borasca.se
www.stevenson.se
 


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2010-03-08, 17:25
Uppdaterad 2010-03-08, 17:25

Christofer

Snabbfakta
Namn: Karl, Ricard, Christofer Stevenson
Född: 25 april 1982 
Född i: Karlstad (uppvuxen i Säffle)
Längd: 190 cm
Vikt: 78-83 kg
Vilopuls: 28
Maxpuls: 175

Team

Team Ormsalva Elit

Nu presenterar Falubaserade Team Ormsalva ett helt nytt elitlag med några av Sveriges mest meriterade dam- och herrcyklister. Målsättningarna är inte blygsamma. Under 2016 siktar teamet på att vinna SM i linjelopp och lagtempo – samt Cykelvasan. I teamet ingår flera av Sveriges främsta cyklister på både dam- och herrsidan.  Läs mer


Site by Askås.